Гастарбайтери дават луди пари за имот у нас, помпат ударно размера

...
Гастарбайтери дават луди пари за имот у нас, помпат ударно размера
Коментари Харесай

Гастарбайтери дават луди пари за имот у нас


Гастарбайтери дават луди пари за парцел у нас, помпат стремително размера и броя на ипотечните заеми у нас.
Немалка част от утвърдените
кредитополучатели са точно българи, работещи в чужбина. Всички банки имат специфични артикули за нашенци зад граница. Осигуряват им даже видевръзка с кредитния контрольор за първичния диалог и кандидатсване онлайн.
„ Банките преглеждат удобно
приходите на работещите в чужбина българи. Става въпрос за страни от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия, Дубай “, удостовери Деян Василев, зам.-председател на Асоциацията на кредитните медиатори в България и изпълнителен шеф на „ Кредитланд “ и „ Моите пари “ в телевизионно изявление. „ При нас сред 15% и 20% от заемите са за българи, които живеят и работят в чужбина “, сподели Василев, като посочи, че данните не са напълно прецизни. Причината е или инвестиция,
или вероятно завръщане в родината.
Добрата интеграция и продан на информация с чужбина дава спомагателна сигурност на финансовите институции да отпускат заеми, добави той.
Нашенците имат интерес да изтеглят
ипотечен заем от родината, защото тук лихвите са рекордно ниски спрямо другите европейски страни. По данни на ЕЦБ от февруари тази година, България продължава да е на второ място по евтиния на жилищни заеми. При междинна стойност на лихвения % в Еврозоната от 3.84%, у нас заеми се отпускат при към 2.6%. Малта продължава да държи водачеството,
следвана от България, Франция, Испания, Белгия и Хърватска.
Българските банки нормално изискват от кредитополучателите си с приходи от чужбина доказателство за най-малко една година трудов контракт и финансират много по-малък % от цената на парцела, в сравнение с в случай че отпуска на локален човек.
Процедурата е и малко по-тромава:
с изключение на трудовия контракт, се изисква и формален документ от локално кредитно бюро и разпечатки от банкова сметка за последните 12 месеца, като те би трябвало да бъдат преведени и легализирани на български.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР